КРАТКОМЕТРАЖНИТЕ ФИЛМОВИ „ЗЕМЈА“ И „БАЛКОНИ“ ДЕНЕС НА ПРОГРАМАТА НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА“

Денеска од 16 часот манифестацијата „Звуците на чаршијата“ продолжува со настанот „Чаршиските улици“ во чии рамки концерт ќе одржат Сарана Адеми на флејта и Верица Шотаровска на пијано.

Во 17 часот пред Џамијата на Мурат Паша предвиден е настап на Адил Алуш и „Јени Јол оркестар“.

Во 19 часот на плоштадот Скендербег ќе биде одиграна театарската претстава „Не плаќам“, а од 20 часот на плоштадот Филип Втори ќе се одржи концерт под наслов „Есенски звуци, бојата на ѕвукот“.

Во 22:30 часот на Скопското кале ќе бидат проектирани два краткометражни филма: „Земја“ во режија на Ибер Деари и „Балкони“ на Линдита Зеќирај.

Leave a Reply