Девојче испратило писмо до својата почината мачка во рајот и добила одговор: „Сакам да знаеш дека сум добро“

Петгодишната Невеа Лоу од Сари, Англија, била премногу тажна кога нејзината мачка Тин Тин, починала.
Девојчето било загрижено дека Тин Тин ќе биде сама, па и напишала писмо адресирано до „Рајот“. Нејзината мајка Тамара и кажала дека „небото“ е предалеку за да стигне писмото, но девојчето инсистирало писмото да биде пратено. Неверојатно, но Невеа добила одговор седум дена подоцна.
Поштар од Ројал Меил го забележал писмото и решил да одговори, во име на мачето Тин Тин. Во писмото тој и објаснил дека морал да оди во рајот и да не се грижи за него. Тој исто така и испратил мачка играчка и книга за да и ја чита нејзината мајка секогаш кога ќе биде тажна.
Тамара и кажала на својата ќерка дека нејзината мачка се претворила во ѕвезда, а во писмото што го добила назад, по некоја случајност, било напишано дека кога и да погледне на небото, најсјајната starвезда ќе биде Тин Тин и да ја слуша мајка и.
„Сакам да знаете дека сум добро и овде стекнав многу пријатели, едниот се вика Тиблс и многу силно ‘рчи кога сите ќе заспиеме. Ангелите ме хранат и се грижат за мене. Знам дека си тажна што не сум со тебе, но те молам немој да бидеш“, стои во писмото.
Мајка Тамара се изненадила кога стигнало писмото. Таа изјави дека на малата Невеа токму тоа и било потребно – да се збогува со нејзината сакана мачка. Сега спие помирно. Има само пофални зборови за она што го стори поштарот, која успеала да го најде, но не успеала да разговара со него, туку со неговата сопруга, која и објаснила дека и тие имаат мачиња и ја разбираат целосно малата Невеа.

Извор: Mirror

Leave a Reply