Дали сте под стрес? Погледнете ја оваа фотографија и дознајте го одговорот

Оптичките илузии често откриваат интересни работи за нашата личност, но тие исто така можат да ги откријат нашите чувства и расположенија, а со тоа да дадат одговор на прашањето дали сме под стрес. Оваа оптичка илузија е создадена од јапонскиот професор по неврологија Јамамото Хашима, а во зависност од движењето на илузијата, ќе дознаете дали сте под стрес, пренесува The Sun.

Сè што треба да направите е да ја погледнете илустрацијата и да обрнете внимание на тоа дали таа се движи или стои мирно. Ако илустрација кога ја гледате се движи, обрнете внимание на брзината на нејзиното движење, бидејќи тоа го открива вашето расположение.
Ако илустрација не се движи или само малку се движи, вие не сте под стрес, здрави сте и добро спиете.

Ако постојано полека се движи, вие сте под мал стрет или пак сте уморни.

Но, ако илустрација ви се движи брзо, вие веројатно сте под голем стрес.

Извор: Krstarica.com

Leave a Reply