Фитнес инструкторка која го победи коронавирусот вели: Ако се плашите од Ковид-19, не одете во теретана

Славната фитнес инструкторка Џилијан Мајклс ги предупреди луѓето за одењето во теретана откако призна дека имала коронавирус.

“Ако се плашите од коронавирусот, не треба да одите во теретана. Јас всушност се изневерив самата себе си си, не сакав ни јавно да зборувам за тоа, па еве сега кажувам дека се заразив од моја блиска пријателка. Се опуштив само еден час и не ги почитував мерките и додека таа ме шминкаше, не знаејќи дека е билна, ми го пренела вирусот” – изјави за Фoкс Бизнис, Џилијан Мајклс, фитнес инструкторката од американската верзија на “Живот на вага”.

“Имам среќа дека сум здрава личност и брзо се опоравив, но знаеме дека не сите имаат толку среќа. Можам само да ви кажам: ако се плашите од коронавирусот, теретаната е едно од местата каде би можеле да се заразите “, изјави Мајклс.

“Би сакала да ви кажам дека не е така, но реалноста е поинаква. Јас и мојата пријателка не знаевме дури и дека сме болни во текот на првите шест дена. Не носевме маски затоа што и не знаевме дека можеме да го пренесиме некому вирусот. Доколку не сакате да го добиете вирусот и се плашите, немојте да одите во теретана“, додава Џилијан.

 

Извор: Fox Business

Leave a Reply