Промоција на книгата „Големите сили и Македонија во текот на Втората светска војна 1941-1945 година“

Денеска на „Саемот на книгата 2020“, ќе биде промовирана книгата
„Големите сили и Македонија во текот на Втората светска војна 1941-1945 година“ на
проф. д-р Марјан Димитријевски. Издавач на делото е Институт за национална
историја – Скопје.

Книгата е базирана на најнови научни истаржувања во домашни и
странски архиви. Промотор на книгата ќе биде генерал Павле Арсовски.
Промоцијата ќе биде во промотивниот центар на А1 АРЕНА – СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје.

Leave a Reply