Жан Тод го посетил Михаел Шумахер

Легендарниот шеф на Ферари, Жан Тод, минатата недела го посетил Михаел Шумахер, кој сè уште е во кома.

Шумахер доживеа страшна несреќа наскијање во декември 2013 година и оттогаш е во индуцирана кома.

– “Го видов Михаел минатата недела. Тој се бори. Знаеме дека доживеа страшна несреќа која му предизвика многу проблеми. Но, тој има неверојатна сопруга покрај себе, ги има своите деца, неговите медицински сестри и можеме да му посакаме само најдобро, како нему така и на неговото семејство. Сè што можам да направам е да бидам покрај нив додека не успеам да направам нешто, а потоа и ќе го сторам тоа” – изјави Тод.

Leave a Reply