Откако ќе ги научите овие 10 тешки правила во животот, ќе бидете многу посилна личност.

Животот е тежок, некогаш сте на врвот на светот, а некогаш се чувствувате како светот да се руши врз вас. Сите поминуваме низ тешки времиња и никогаш тоа не изгледа фер.

Се чини дека животот тоа ни го прави на нас и само на нас, додека сите други живеат среќен живот, нели? Убаво ви е кога знаете дека некој е среќен дури и ако тој некој не сте вие. Изгледа дека сите го поминуваме животот слепо. Одбиваме да ги видиме едноставните вистини што нè дефинираат. Премногу сме загрижени дали можеме да се справиме со вистината.

Единствениот вистински начин да живеете исполнет и среќен живот е да го прифатите вашиот живот каков што е. Патишта кои никогаш не завршуваат и секогаш се менуваат. Секогаш водиме битка што не можеме да ја добиеме. Ако се борите да го поминете денот, седнете и погледнете ги овие 10 вистини. Дишете. Се ќе помине.

1. Да мислите на нешто и да правите нешто се две различни работи.

Може да мислите на нешто што го сакате, но вистината е – ако никогаш не направите нешто за тоа, нема да бидете успешни. Не плашете се да излезете таму.

 

2. Вашите материјални добра не ве дефинираат како личност.

Само затоа што немате куќи и вили, шест автомобили не значи дека не вредите. Ако имате храна во фрижидерот и облека на себе, одлични сте.

 

3. Неуспехот е клучот за успехот.

Мора некогаш и да не успеете. Не можеме сите да правиме сè како што треба од прва.

 

4. Ништо не трае вечно.

Сè има почеток, и сè има крај. Штом го прифатите ова, животот ќе стане многу полесен.

 

5. Никој не е совршен.

Престанете да се обидувате да поставувате премногу големи очекувања за оние околу вас. Доброто го добивате од лошо. Совршено не постои.

 

6. Ние сме она што му дава смисла на нашиот живот.

Ние ја создаваме околината во која живееме. Ова се случува преку она што мислиме и што правиме. Цени го она што го имаш.

 

7. Никој не живее вечно.

Сфатете го тоа дека во одредено време секој мора да замине.

 

8. Сите понекогаш сме тажни.

Никој не е среќен цело време. Нема ништо лошо во тоа да се исплачете добро тука и сега. Не мора да се заштитувате себеси колку што мислите дека е потребно.

 

9. Секогаш ќе има утре.

Колку и да ви е лош денот, утре секогаш ќе дојде. А лошиот ден секогаш ќе заврши.

 

10. Тешките патишта водат до прекрасни дестинации

Никој не дошол до успех без да помине тежок пат.

 

Leave a Reply