Од полноќ нови цени на горивата во Македонија

Mалопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за
формирање на цените, се зголемуваат во просек за 0,52%.
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемуваат за
0,50 ден/лит, во однос на цените утврдени со Одлуката од 24.08.2020 година и со тоа малопродажната
цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 60,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-
98 изнесува 62,00 ден/лит.
Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-
1), не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со Одлуката од
24.08.2020 година, и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 52,00 ден/лит,
додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 51,50 ден/лит.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,251 ден/кг во однос на цената
утврдена со Одлуката од 24.08.2020 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС
изнесува 26,531 ден/кг.

Leave a Reply