Горивата поевтини од полноќ. Бензинот 1.50, дизелот 0.50 денари

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, се намалуваат за
1,50 денар/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со Одлуката од 13.07.2020 година и со
тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 60,00 ден/лит, додека малопродажната
цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 62,00 ден/лит.
Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ1), се намалуваат за 0,50 денар/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со Одлуката од
13.07.2020 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 53,00 ден/лит,
додека малопродажната цена на дизелот Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 52,50
ден/лит.
Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намалува за 0,370 ден/кг во однос на цената
утврдена со Одлуката од 13.07.2020 година и со тоа малопродажната цена на мазутот М-1 НС
изнесува 26,215 ден/кг.

Leave a Reply