7 Јули Денот кога се кажува вистината. Денес бидете искрени, од утре може по старо

Денот кога се кажува вистината е 7 јули. Денот кога се кажува вистината ги потсетува сите, да бидат искрени и вистинити пред другите. На денот кога се кажува вистината, охрабрете ги луѓето околу вас да ја зборуваат вистината, иако практично може да биде понекогаш тешко и проблематично. Понекогаш кажувањето на вистината би ги разочарало луѓето и може да предизвика многу проблеми, итн., Но, важно е да се зборува вистината цело време затоа што никогаш нема да мора да памтите што и каде сте излажале, и исто така ќе ви помогне да изградите подобри односи и да ја задржите вистината. Сите култури, традиција, општество ги охрабруваат сите да бидат верни на себе, како и на другите. Да се каже вистината создава слобода.

„Јас сум за вистината, без разлика кој ќе ја каже. Јас сум за правда, без разлика кој е за или против “.– Malcolm X

Историја на денот кога се кажува вистината останува непознат. Но, причината за создавање е очигледна дека ги мотивира луѓето да ја зборуваат само вистината. Сите сме повеќе пати намерно излажани во одредени околности. Белата лага е безопасна лага, кажана да избегнете повредување на чувствата на некого, но имајте на ум дека никогаш не треба да го користите тоа како изговор. Денот на вистината ви дава шанса да ја кажувате вистината и да направите тоа да ви стане навика.

Неколку интересни факти за лажењето

  1. Луѓето лажат дури 200 пати на ден.
  2. Луѓето откриваат лаги со 54% точност.
  3. Од лагите што ги кажуваме, 25% се заради туѓи лаги.
  4. Децата започнуваат да лажат уште на 6 месеци.
  5. Горилите, рибите, птиците, дури и орхидеите се впуштаат во лаги.
  6. Избегнувањето контакт со очите е најпознатиот знак за лажење низ целиот свет – иако е погрешно.
  7. Службениците за спроведување на законот – вклучително и агенти на ФБИ, царински агенти и судии – не се повешти од просечно лице во откривањето на лагата.
  8. Еден од шест поротници донесува неправилна пресуда.
  9. Вежби можат да ја подобрат способноста за откривање лаги на една личност за 25-50%.
  10. Помеѓу 75% и 82% од лагите се неоткриени.

 

Leave a Reply