Од петок 26 ти јуни се отвораат границите без ограничувања. Аеродромите од 1 ви јули.

„Од петок, 26 јуни 2020 година, целосно да бидат отворани сите гранични премини за непречено движење на патници и возила без приложување на PCR тестови, и без упатување во домашна изолација или спроведување во задолжителен државен карантин. Владата денеска донесе Одлука од 1 јули да бидат отворени за сообраќај и Меѓународниот аеродром Скопје и на Аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид. Согласно овие одлуки Владата денеска донесе одлука да биде укината забраната за организиран превоз, која исто така стартува од 26 јуни“ напиша Оливер Спасовски… Горан Сугарески министерот за транспорт исто така објави: Од 1 јули, идната среда повторно се отвораат аеродромите во Скопје и Охрид.а влезот во земјава на граничните премини ќе биде без никакви органичувања уште од овој петок. Премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук објави дека овие одлуки се донесени на денешната владина седница по препорака на Комисијата за заразни болести.

Leave a Reply