Проверeте дали ќе добиете финансиска поддршка од државата

На следниов линк (kupuvamdomasno.gov.mk) можете да проверите дали од државата ќе добиете финансиска помош. Потребно е да го внесете вашиот матичен број за да проверите. Имајте во предвид дека страницата може да е преоптоварена и да функционира побавно или воопшто да не може да се прикаже, па ќе треба да бидете потрпеливи. Финансиската поддршка е наменета за граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, а со неа ќе може да се купат домашни производи.

Leave a Reply