Христијан Митев ака Crees Baby од Лисиче до Пјаченца гази на Италијанската музичка сцена

24 Годишниот Христијан Митев од Скопје познат лисичанец гази на Италианската музичка сцена…

Crees Baby, со својот уникатен изглед и стил, е млад уметник од Пјаченца, идол кај младите, особено во Северна Италија. Со своите интересни и храбри ставови лансираше сингл GOLOSA за време на целосениот карантин во Италија.

Crees Baby е урбан и комерцијален уметник од Пјаченца. По потекло од Скопско Лисиче Македонија кој е заминат во Италија многу млад.

Кога и како започна да правиш музика?

Почнав да пишувам кога бев во средно училиште, еден вид пополнување на времето, но истовремено чувствував потреба секогаш да пишувам, дури и за време на часовите, во автобус, дома.

Вашите извори на инспирација и вашите омилени уметници?

Моите извори на инспирација на почетокот беа одличните уметници како што се 2pac, Notorius BIG Eminem, 50 Cent додека оние кои најмногу влијаат на мојот начин на правење музика што ја создавам сега се американски уметници од мојата генерација.. Lil Uzi, Trippie Redd, Rich The Kid, Dex, исто така Anuel, Ozuna, El Alfa.

Нов сингл објави на 20 март..

Мојот нов сингл се вика Golosa, напишани на италијански, освен некој јужноамерикански сленг. Го искажувам мојот начин на гледање возбуда, на провокативен начин и за мажи и за жени, упатувајќи фрази на настани и периоди што сум ги доживеал и сè уште ги живеам во мојот живот. (слушајте и верувајте).

Зошто одлучи за објава на синглот при целосен Коронавирус- карантин?

Ситуацијата на Коронавирус е секако деликатна, мислам дека треба строго да ги следиме одредбите изречени од државата за да избегнеме понатамошни зарази и жртви. Моето ново музичко издание се надевав дека ќе го одвлече вниманието и ќе ги забавува оние што ќе го слушаат за да можат „да избегаат“ ментално од оваа ситуација и да можат да уживаат во моментот со некоја нова музика.

Идни проекти?

Новите проекти се секогаш присутни и јас сум во константно во контакт со локални и странски издавачи. Не ја следам музичката мода, амбиција ми е да покажам дека во Италија можам да дадам многу, музички гледано. Гледам многу и се обидувам да разберам што недостасува на музичката сцена. Ова станува моја инспирација.

Youtube Канал

Извор

Leave a Reply