Градот што наликува на коронавирус се појавил на неколку места во светот.

Град, со облик кој потсетува на коронавирус , ги исплаши жителите на неколку места во светот. Според cheltv.ru , информациите дека врнежи од град во форма на познатиот вирус периодично паѓаат во различни региони на Земјата. Фотографии почнаа да се појавуваат на социјалните мрежи.

Невообичаените врнежи ги пријавиле жителите на мексиканската држава Нуево Леон, кинескиот град Кингдао и Северен Кавказ. Според описот, градот има остри „шила“ што личат на коронавирус.

За многу луѓе, врнежите на „коронавирус“  оставил многу силен впечаток. Некои дури го сметаат ова за еден вид „небесен знак“, предупредување за земјопоседниците кои ќе останат дома за време на пандемија.

Реално, нема ништо необично, па дури страшно во градот што падна. Ова е природен феномен објаснет од науката. Ледените снегулки најчесто се во таква форма. Но, понекогаш кога се судираат со студени облаци, тие се задржуваат заедно, формирајќи ги најнеобичните форми. Според научниците, постои сфероиден или кристален град со големина до пет сантиметри.

 

Leave a Reply