Проблем за Elon Musk. Неможе да го крсти новородениот син X Æ A-12

Elon Musk изненади објавувајќи го името на неговиот новороден син. Извршниот директор на Тесла пред неколку дена по седми пат стана татко. Заедно со неговата партнерка, пејачката Grimes, дојдоа до уникатно име за бебето – X Æ A-12. Но, како што се испостави, не може да биде наведено во изводот на родени.

Се вели дека Одделот за цивилна регистрација за јавно здравје во Лос Анџелес забранува користење на карактери и броеви да се појавуваат во изводот на родени во Калифорнија. Родителите, се разбира, можат да го нарекуваат детето како сакаат. Но, легално, X Æ A-12 неможе да биде внесено во изводот.

 
Во законот се наведува дека само официјални букви од азбуката можат да бидат присутни во официјалната документација, односно X Æ A-12 едноставно не е дозволено.

На Твитер, 32-годишната Grimes го објасни името.

Elon и Grimes се заедно од 2018 година. X Æ А-12 е нивното прво заедничко дете. Покрај него, Elon веќе има пет сина: близнаците Griffin и Xavier и тројките Damian, Saxon и Kai. Како и момчето по име Nevada Alexander кое починало од синдром на ненадејна смрт на новороденче.

Leave a Reply