Руски аналитичар: Сорос подготвува пропаѓање на Европа

Анатолиј Васман, руски аналитичар, новинар, политички научник и публицист, во својата програма „Отворен текст“ го коментира излагањето на Џорџ Сорос во Париз. Неговиот настап во Париз не може да се смета за позитивен развој, бидејќи финансиерот се спротивставува на Европската унија. Во 1992 година, тој стана познат по тоа што играше против фунтата, а сега и се заканува на Европа.
Аналитичарот објасни дека Сорос очекува нов бран криза во Европа и целиот свет. Според финансиерот, во светот ќе се случи финансиска катастрофа како резултат на зајакнување на доларот, пропаѓање на договорот со Иран и уништување на партнерството ЕУ-САД.

Според Васерман, финансиерот сака да ги наведне сите расположиви држави под финансиските елити во светот. А, оние што одбиваат да се согласат со одлуките на неоконзерватизмот во Вашингтон, ќе ги осетат последиците од кризите на сопствената кожа. Затоа, настапот на Сорос во Париз е закана за Европа, вели Васерман. Забележете дека не само рускиот политички научник Анатолиј Васман го смета Сорос за закана за Европа. Финансиерот е обвинет за план за политичко уништување на Европа преку исламизација на европските земји. Сорос е познат по тоа што се залага за идејата за мултикултурализам. Покрај тоа, милијардерот спонзорира различни компании кои лобираат за идејата за решавање на ЕУ со мигрантите. Потсетете се дека голем број имигранти од Блискиот исток и африканските земји создадоа моќна политичка криза во ЕУ, како и проблеми со криминалот.

Извор: 

Leave a Reply