Microsoft тестира Нова верзија на Windows 10 што ќе работи побрзо на системите со обичен хард диск

Корисниците на Windows 10 кои немаат SSD диск веќе подолг период имаат проблем. Системот е спор, процесите се чини траат вечност, што предизвикува нервоза кога нешто треба веднаш да се заврши. Корисниците беа принудени да инвестираат во SSD диск. Microsoft започна активно тестирање на големиот update кој е планиран за 10 мај на Windows 10. Покрај поправањето на разни багови, програмерите се погрижија и за интегрирање на функција што ќе биде особено корисна за корисниците на компјутери и лаптопи кои немаат SSD. Станува збор за имплементирање на подобрено функционирање со просторот на дискот кој е дел од оперативниот систем

Ова значи дека ќе се намали оптоварувањето на целиот систем. Компјутерот ќе работи побрзо и постабилно и при максимално оптеретување со процеси. Програмерите се убедени дека ова решение значително ќе ги зголеми перформансите на Windows 10 на уредите со HDD. Додека, корисниците на системи со SSD диск практично нема да ја забележат разликата во продуктивноста како резултат на посебноста на нивната работа.
Мајската верзија на Windows 10 се тестира под Windows Insider. Официјално јавното ажурирање е закажано за следниот месец.

 

Leave a Reply