Откријте каква скриена дарба имате според вашиот датум на раѓање

Сè што е во нашиот свет се случува поради некоја причина.

Од гледна точка на нумерологијата, датумот на вашето раѓање не е случаен збир на броеви. Тоа сведочи за скриената дарба што сте ја добиле кога сте дошле на овој свет.

Не е важно дали верувате во тоа или не. Дури и ако никогаш не сте се обиделе да ги пресметате овие информации, вашата скриената дарба секогаш е со вас. Во тоа е вашата сила, за која не сте ни свесни.

За да ја пресметате вашата скриената дарба, направете го го следново:

Напишете ги броевите на датумот на раѓање: ден, месец, година. Собирајте додека не добиете една цифра.

На пример, ако сте родени на 29 Јуни 1982 година, пресметките ќе бидат следни:

2+9+6+1+9+8+2=37

3+7=10

1+0=1

Вашиот број е 1

Добиениот број е од големо значење. Врз основа на тој број, ќе дознаете за вашата скриена дарба.

Број 1. Магија

Ако го добивте бројот „1“ како резултат на пресметката, тогаш знајте дека овој број значи создавање, создание. Се верува дека под овој број се раѓаат луѓе со најмоќни волшебни способности. Тие имаат клуч во сферата на магијата. И таквите луѓе имаат неверојатна интуиција, волја и храброст. Обидете се да не манипулирате или користите вашата дарба со цел да ги контролирате сите и сè околу себе.

Скриена дарба: Изразување на волја и храброст.

Број 2. Емпатија

Вие сте многу чувствителни на енергијата што нè опкружува. Многу повеќе од другите луѓе. Затоа веќе од раното детство знаете како да се чувствуваат и разбираат другите луѓе. Знаете како да сочувствувате. Вашата скриена дарба е во срцето, сакале или не. И, исто така – во „трето око“. Оваа дарба можете да го користите за да ја олесните болката на другите. Исто така – брзо да ја вратите вашата енергија кога сте „заземјени“ и да воспоставите контакт со природата.

Скриена дарба: Чувствителност и интуиција

Број 3. Три фази на Месечина

Оваа бројка ги симболизира трите фази на Месечината. Вие сте „алатката и двигателот“ на Трионската божица. За оваа Божица е напишано во трактатот на англискиот писател Роберт Грејвс „Бела божица“. Според Грејвс, Тријската божица (наречена „Бела божица на раѓање, љубов и смрт“) е почитувана во облици на „девица“, „мајка“ и „старица“, кои одговараат на трите фази на женскиот живот и три фази на месечината: млада, полна и во заминување. Затоа, силата на создавање и силата на уништување се истовремено присутни во вас. Луѓето честопати велат: „Бидете внимателни со вашите желби“. Значи, знајте – ова е за вас. Факт е дека сите ваши мисли и желби лесно можат да се преведат во реалност.

Скриена дарба: Создавање и уништување

Број 4. Елементалист

Бројот четири ги симболизира 4-те елементи на нашата земја: Оган, вода, воздух и земја. Вашата суштина е во совршена рамнотежа со сите овие 4 елементи, затоа сте многу рационални и многу паметни. Бидејќи постојано ја привлекувате енергијата на овие елементи, многу е тешко за вас да наметнете проклетство. Работата е дека оганот, водата, земјата и воздухот создаваат околу вас еден вид специјално магично поле што одвраќа од секоја негатива.

Скриена дарба: Елементарна магија

Број 5. Спиритуалност

Бројот „5“ го симболизира петтиот елемент – Дух (Етер, како што се нарекуваше во античката грчка магија). Оние што се родени под овој број се во постојан контакт со духовното царство. Тие можат лесно да повикаат сили од другиот свет и да комуницираат со нив. Затоа ваквите луѓе можат да бидат одлични спиритуалисти. На крајот на краиштата, тие се контролирани од „петтиот елемент“ – Духот!

Скриена дарба: Контакт со духови и магија од предци

Број 6. Ученик на Сонцето

Бројот 6 го симболизира Сонцето и сè што е поврзано со него. Затоа, имате моќен проток на енергија во себе. Вашата скриена дарба потекнува од Сонцето. Значи, вие сте скоро семоќни. Вие сте исцелител и водач. Но, не заборавајте дека голема моќ е исто така огромна одговорност. Обидете се да не претерувате со вашата дарба и да не го користите на штета на другите луѓе.

Скриена дарба: Ритуална магија и лекување

Број 7. Ученик на Месечината

Бројот 7 ја симболизира месечината и целата нејзина магија. Вашата скриена дарба е чиста и нескротлива магија на Месечината. Вие дури и не треба да читате или да научите нешто за ритуалната магија – се чини дека знаете уште од раѓање што да правите и како. И сè излегува лесно и маестрално. Оваа дарба за импровизација е поврзана со интуиција, која е многу силно развиена во вас. Друга дарба е дека вашите соништа обично се пророчки по природа. Веднаш штом ќе започнете да сонувате за нешто, тоа веднаш се исполнува. Ако ја користите вашата дарба мудро и паметно, можете да направите чуда!

Скриена дарба: Визии и пророчки соништа

Број 8. Традиционално вештерство

Бројот 8 се смета за еден од нај магичните. Ако вашиот роденден е поврзан со „8“, тогаш имате огромна магична моќ. Внатре имате еден вид „компас“ и точно знаете што е правилно, а што не.

Скриена дарба: Енергетска манипулации и алхемија

Број 9. Шаман

Последната цифра од списокот го симболизира соединувањето на сите горенаведени. Ова е портата каде сето тоа завршува и започнува повторно. Затоа гледате нешта како никој друг. Вие имате уметничка и креативна природа, затоа светот и луѓето ги гледате „нестандардни“ – од различни гледишта и перспективи. Бидејќи овој број ја симболизира смртта и повторното раѓање, чувствувате духови. Затоа, можете да ги надминете границите на овој свет и човечките способности, како што прават сите шамани.

Скриена дарба: Астрална проекција и чувар на духот на магијата

 

Leave a Reply