5 Митови за 5G мрежата

1. „5G е за автомобили и роботи кои летаат, што нема да влијаат врз мојот живот во моментов“

Ова е полуточно, бидејќи иднината на 5G може да предизвика фундаментална промена во индустријата, од роботика во производството, до беспилотни летала во земјоделството. Знаејќи го ова, 5G во моментов нуди возбудливи придобивки што се достапни во австралиските домови во моментов. На пример, подобрен пренос на  стриминг на спорт во домовите на мрежата 5G. Мрежата Optus 5G е оптимизирана од почеток до крај, што значи дека широкопојасниот опсег на мрежата ќе обезбеди непречено следење на видео во реално време. Новата брза 5G безжична мрежа може да управува со повеќе податоци од 4G одеднаш, што значи дека подобреното искуство за користење на 5G е подготвено и чека.

2. Надградувањето со 5G е скапо и комплицирано

Промената на добавувачите на широкопојасен интернет дома може да биде задача што спаѓа во „премногу тешко“ исполнително, особено кога тоа значи да чекате да бидат поврзани. За да го олесни тоа, Optus започна соplug and play 5G Home Broadband. Ова значи дека ако живеете во близина на 5G-покриеност, можете да отидете во вашата локална продавница за да купите ваучер од 5G Home Broadband за 70 долари месечно и да добиете пристап до Optus 5G. Ако одењето во продавница ви е тешко – исто така можете да купите онлајн на Optus 5G Home преку Интернет.

3. Австралија заостанува во 5G технологијата

Ова не би можело да биде повеќе невистинито, со тоа што Австралија е една од првите земји што напредува со 5G технологија. Додека ние се бркаме со 5G на избраните локации во Австралија (со исклучок на NT и TAS), многу други земји сè уште ја гледаат како „технологија на иднината“. Дигитално штедливи Австралијци веќе имаат корист од просечната брзина на преземање на Optus 5G. Исто така, ќе започнат да ги покажуваат придобивките при што ќе бидат достапни бидејќи 5G се развива, неодамна Австралијанците ја презентираа можноста на мрежата во иднината со летање на првиот дрон во Австралија на мрежата Optus 5G.

4. 5G е небезбеден

5G е безбеден – тоа е она што ARPANSA, примарниот орган на австралиската влада за заштита од зрачење и нуклеарна безбедност, изјави, вклучително и до Собраниската анкета што е во тек. ARPANSA ги воспоставува општите нивоа на изложеност на јавно зрачење, така што користените радио бранови се безбедни за лица од сите возрасти и медицински состојби, 24 часа на ден, 7 дена неделно. Сите наши страници и опрема работат на мал дел од безбедносните нивоа поставени од ARPANSA. Мерењата од 5G места се испод EME измерените кај микробрановата печка и обично се околу како оној на мониторот за бебиња. Погледнете што велат експертите овде.

5. Паметните телефони се единствениот начин да ги искористите придобивките од мрежата 5G

Домот е местото каде Австралијците можат да ги видат придобивките најмногу во моментов. Optus е лидер кој нуди брзи, лесни и ефтини нови можности за Австралијците преку својот Optus 5G Home, овозможувајќи да искусите побрз, посигурен постабилен интернет на вашите уреди. Всушност, 5G Home е совршен за семејствата и големите домаќинства, дозволувајќи им на повеќе корисници одеоднаш да стримуваат и преземаат содржини истовремено, без да изгубат квалитет.

ИЗВОР

Leave a Reply