Рускиот Професор и Доктор по медицински науки Павел Воробиов: „Коронавирусот е фикција, глобална измама. Нема епидемија, нема пандемија.

61-годишниот Павел Воробиов е лекар од четврта генерација. Доктор по медицински науки, професор. Поранешен шеф (многу години) на Катедрата за хематологија и геријатрика на првиот московски државен медицински универзитет. И.М.Сеченова. Основач на лабораторијата за евалуација и стандардизација на медицински технологии ФСБИ ССЦ ФМБЦ . A. I. Бурназијан од Федералната агенција за медицински и биолошки работи. Претседател на Одбор на научно здружение на терапевти во Москва, претседател на Здружението за фармакоекономски истражувања ИПО, член на Президиумот на Извршниот комитет на движењето „Пироговски“ на руски лекари. Одличен работник на јавното здравство на Руската Федерација, лауреат на медицинска награда по име Т. И. Ерошевски. Учесник во справување со несреќата во Чернобил. Конзистентен критичар за оптимизација на здравствената заштита, автор на „целосно намерно уништување на здравствениот систем“. Павел Андреевич Ворибиев е сигурен дека епидемијата на коронавирус е во голема мерка фикција, глобална измама. Нема епидемија, нема пандемија и никогаш немало. „Прво, без оглед на тоа што ни е кажано за епидемијата и така натаму, процентот на заразени е занемарлив. Второ, тие секогаш ни кажуваат дека ова е смртоносен вирус, но едното не се спојува со другто. Мртвите се само оние кои паднале во видното поле на лекарот, односно сериозно болни. Значи, има такви кои ја прележуваат болеста лесно, но нивниот број не е прецизиран. Како резултат, само 2% од тешко болните пациенти умираат. Но, највпечатливиот пример, се разбира, е крстарењето со бродот (Diamond Princess) во близина на Јокохама. Карантин две недели по пронаоѓањето на коронавирусот кај патник. За сето ова време, патниците комуницираат едни со други. Таквото место е идеално место за одгледување за инфекција и ако коронавирусот е страшен како што го прикажуваат на нас, за тоа време луѓето би биле изгорени од болеста. Но, на крајот, нема многу заразени, тие се разболуваат во блага форма, а четворица – осумдесетгодишни  – починаа. Никогаш не знаете од што човек може да умре на таа возраст … Ретки случаи не се епидемија, а камоли пандемија. Ова е локално појавување на претходно неистражено заболување “, рече Воробиов за Комсомолскаја Правда.

Паниката, според него, се создава вештачки. Како резултат, можна е голема криза со лекови: „По целата оваа приказна, можеби имаме сериозен проблем со лекови. 70-80 проценти од руските лекови се кинески, затоа што Кинезите се главните производители на супстанцијата. Јас нема да бидам изненаден ако по коронавирусот, настане криза со лекови “. Професорот се сеќава на претходните вакви случаеви: „Во моментот кога земјоделците беа присилени да ги уништат (поради„ кравјо лудило “) скоро сите животни, Сорос одеднаш имаше добро зголемување на капиталот. Економистите сметаат дека ова е некако поврзано. Запомнете, имаше една приказна со свински грип, фалсификувањето кое дури беше и признаено. Можеби еден ден ќе откриеме дека коронавирусот станува слична приказна “.

Што советува раководителот на Московското научно здружение на терапевти (најстарото научно професионално медицинско општество во Русија)? „Вклучете ја главата. Ваквите вируси доаѓаат во нашиот живот и си одат. Но, ова не е причина да организираме глобални поплави, како сега. Најлошото нешто во целата оваа приказна е дека сите ние личиме на оние деца кои играа во вода и викаа во шега: „Помош, се давиме“. Но, кога почнаа да тонат вистински, никој не обрнуваше внимание. Покрај тоа, резултатите од карантинот можат да резултираат. Населението било испаничено еднаш, двапати, но по трет пат, кога ќе се појави нешто сериозно, како чума или лепра, никој нема да верува во сериозноста на ситуацијата “. Претходно, се одржа состанок на Московското научно друштво на терапевти за коронавирус. Како резултат на настанот, Воробијов напиша на Фејсбук: „Во принцип, останува впечаток дека некои се зафатени со изработка на некои активности (иако нивната експедитивност честопати предизвикува сомнежи). Владата издвои милијарда, многу милиони веќе ги земаа големите луѓе, сите видови на игри на берзата и не ги заборавајте производителите на маски, средства за дезинфекција и антивирусни лекови: тие ќе ги грабнат своите. Целата оваа гужва има индиректна врска со луѓето, што ги прави ниту поздрави ниту побогати “. „Поради некоја причина, на некому навистина му е потребна оваа„ епидемија “. Зошто и на кого – ќе стане јасно подоцна. Но, случајноста на голем број на големи политички и економски настани во исто време не е многу случајна. Во исто време, настани и надвор од Кина (знаеме многу тука) и внатре во Кина (тука знаеме многу помалку за прикриената борба на елитите, но слушнав многу аналогии со нашите настани) … Во принцип, сликата е слична на описите на писателите на научна фантастика и сите видови на хорор филмови со крајот на светот. Но, сите разбираат дека ова е таква игра, лажна на глобално ниво “, сумира Воробиов.

Извор

Leave a Reply