Астронаутите од меѓународната вселенска станица забележале НЛО во близина на земјата (ВИДЕО)

Пред неколку месеци, камерите на ISS забележаа аномалии близу Земјата. Сега астронаутите известуваат дека се забележани големи раздвижувања на НЛО во близина на планетата.
Експертите дојдоа до овој заклучок откако проучуваа слики и видеа што ги снимија абнормалните извори на светлина забележани од февруари. Записите покажуваат како синхронизирано се движат јата од фрагменти од непознато потекло. Особено забележано е мазноста на првиот бран по вториот. Астрофизичарите сè уште не дошле до недвосмислен заклучок за природата на аномалијата.
Вреди да се напомене дека во вселената, често се случува судир на разни предмети од природно и вештачко потекло. Микроскопската прашина, гасот и плазмата се способни да емитуваат зрачење што се рефлектира во леќите на фотоапаратите. Сличен сјај е карактеристичен за разни небесни тела, кои вклучуваат метеориди, фрагменти од астероиди или вселенско летало. Конечно, најприродно објаснување за феноменот може да бидат оптичките отстапувања што се резултат на космичкото зрачење.

Leave a Reply