Физиотерапефтот и болничарот во Козле кој што им носел храна на пациентите се заразени од вирусот. Изјава на пациент.

    Во постот на facebook профилот ова момче изјавува дека во болницата за рехабилитација и физикална терапија во Козле каде што пациент бил неговиот тако и во разговор со неговиот физиотерапефт се испоставило дека физиотерапефтот и болничарот кој што им носел храна на пациентите се заразени од вирусот. 

 
15 hrs

Откако излезе првиот случај со заболениот пациент, него експресно го пуштија од болницата со цел да не се зарази.
Иако татко ми е во домашна изолација, нема никакви симптоми на Корона, во разговор со неговиот физиотерапефт, денес се испоставило дека и физиотерапефтот и болничарот кој што им носел храна на пациентите се заразени од вирусот.

Веднаш реагиравме, прво со кој памет го пуштија лекарите пациентот кој лежеше таму 18 дена, без да му направат тест и да бидат сигурни дека се е во ред.
Ниту државната, ниту приватните болници не дозволуваат веднаш да платиме и да го направиме тестот за КОВИД-19, ни рекоа доколку нема симптоми нема да се направи тестот.

Сепак, утре ќе го направи тестот по големи притискања од наша страна.

Срам да им е на институциите!

Leave a Reply