Најмоќните фотографии од светот за оваа недела (ФОТО)

26 Of The Most Powerful Photos Of This Week

Don Giuseppe Corbari, Црквата Robbiano, одржува неделана миса додека гледа кон фотографиите испратени од неговите членови во Giussano, Италија, на 22 март.
Piero Cruciatti / Getty Images
17-годишник кој сакаше да остане анонимен под цветовите од цреши во целосен цут. Вашингтон, 22 март.
Jacquelyn Martin / AP Photo

Rev. William A. Mentz Пенсилванија, на 22 март.
Christopher Dolan / The Times-Tribune via AP
Болнички брод „USNS Mercy“ го напушта пристаништето во Сан Диего, 23 март. Неговиот командант, капетанот R.он Ротррук, изјави дека бродот има 1.000 кревети и ќе започне со земање на пациенти кои немаат коронавирус од подрачните болници на ден откако ќе се прикотви. во Лос Анџелес
Gregory Bull / AP
Владивосток, Русија, 21 март.
Ivan Belozyorov / Reuters
Вработените за време на паузата за ручек во фабриката за автомобили на „Донгфенг Хонда“ во Вухан во централната кинеска провинција Хубеи, на 23 март.
Getty Images
Резидентите и здравствените работници на старечки дом Виталиа Канзас аплаудираат и пеат во дворот за да ппрослават дека нема нови инфекции на коронавирусот во Seville , Шпанија, на 26 март.
Europa Press News / Getty Images
Медицинските службеници му помагаат на жител од старечки дом на Свети Јосиф во автобус, откако голем број на жители се тестираа позитивно за COVID-19 во Вудбриџ, New Jersey , 25 март
Stefan Jeremiah / Reuters
Луѓето се редат на безбедно растојание за да влезат во супермаркет што дозволува само пет клиенти истовремено во Сан Хуан, Порто Рико, на 25 март.
Ricardo Arduengo / Getty Images
Полициски службеник ги брка уличните продавачи во Кампала, Уганда, на 26 март, откако претседателот на Уганда, Јовери Мусевени ја повика јавноста да остане дома 32 дена, почнувајќи од 22 март, за да го спречи ширењето на КОВИД-19.
Badru Katumba / Getty Images
Мароканските власти уапсија човек кој одби да се изолира, безбедносните сили им наредуваат на луѓето да останат дома како мерка против пандемијата на коронавирус, во Рабат, 25 март.
Fadel Senna / Getty Images
Здравствениот техничар облечен во заштитна опрема зема брис од ноздрите на Паула Александра Мартинс Варела во неодамна отворениот центар за скрининг COVID-19 во Есторил, Португалија, на 24 март.
Horacio Villalobos / Getty Images
Виетнамскиот готвач Данг Ван Ку прави бургери со теми од коронавирус во ресторанот Пица хоум во Ханој, 26 март.
Manan Vatsyayana / Getty Images
Работниците произведуваат медицински ракавици во фабрика во Хуаибеи, Кина, 23 март.
Str / Getty Images
Вработените работат на линија за производство на тоалетна хартија во „Сисаски“ и „Мелница за хартија“ во градот Сиастроја, Русија, 25 март. Компанијата го зголеми производството како резултат на големата побарувачка во услови на појава на коронавирус.
Olga Maltseva / Getty Images
Авионите на „Delta Air Lines“ паркирани како резултат на намалувањето на летовите направено за да се спречи ширењето на КОВИД-19 на меѓународниот аеродром Бирмингем – Шутлсворт во Бирмингем, Алабама, на 25 март.
Elijah Nouvelage / Reuters
Чистачите прскаат средство за дезинфекција во Големата чаршија за да спречат ширење на коронавирусот во Истанбул, 25 март
Bloomberg / Getty Images
Еден член на сириската цивилна одбрана, дезинфицира шатор во логорот Кафр Лусин за раселените лица од страна на турската граница во северозападната провинција Идлиб, на 24 март.
Aaref Watad / Getty Images
Работниците во египетската општина ја дезинфицираат Гиза Некропола пред Каиро, 25 март.
Khaled Desouki / Getty Images
Пожарникарите носат лице на носилки по земјотрес во Загреб, Хрватска, 22 март. Силен земјотрес во неделата ја потресе Хрватска и нејзиниот главен град, предизвикувајќи штета и паника.
AP Photo
Медицински персонал користи количка за да придвижи пациент кон медицински хеликоптер во болницата „Емил Мулер“ во Мулхаус, Франција, бидејќи пациентите се евакуирани во друг болнички објект, на 22 март.
Sebastien Bozon / Getty Images
Речиси празен Тајмс Сквер, 23 март.
Angela Weiss / Getty Images
Вработените во погребниот дом Бесттутун Химелблау спремни претстојниот погреб во Виена, 24 март.
Thomas Kronsteiner / Getty Images
Цвеќиња уништени на FloraHolland Naaldwijk во Хонселсрдијк, Холандија, на 20 март, откако продажбата падна поради пандемијата на коронавирус.
Kenzo Tribouillard / Getty Images
Член на персоналот го чува олимпискиот пламен на фенер за време на специјалната изложба „Flame of Recovery“ во паркот Аквамарин во Иваки, Фукушима, Јапонија, на 25 март. Објавено е претходниот ден дека Олимписките и Параолимписките игри во Токио 2020 се одложени.
Clive Rose / Getty Images
луѓето се сликаат со расцветани цреши во паркот Уено во Токио, 21 март.
Charly Triballeau / Getty Images

извор

Leave a Reply