Список на корисни веб страни кои го отворија пристапот до нивните содржини бесплатно како резултат на карантинот

EnglishDom

Интернет-страница:  englishdom.com

Период на пристап:  од моментот на регистрација на корисникот

„Да им дадеме можност да учат на Интернет и целосно да ја искористат едукативната технологија EdTech, ние отвораме бесплатен пристап до нашата услуга ED Words за 3 месеци“, вели Максим Сундалов, ко-основач и директор на englishdom.

За да научите зборови на англиски јазик бесплатно три месеци, ќе треба да ја преземете апликација EDWords, на  App Store   или  Google Play . Потоа, регистрирајте се и одете на вашиот профил, а потоа внесете го пром-кодот на ed_free.

 

Виенска опера, NewYork Metropolitan opera и ART & Shock

Веб-страници:

staatsoperlive.com

metopera.org

artishock.kz

Период на пристап:  од 16 март / 17 март 20:30 часот (АРТ и шок)

Ако ги сакате операта и балетот, а сите културни институции се во карантин, тогаш не се обесхрабрувајте, бидејќи Виенската опера и New York metropolitan opera отворија пристап до HD изведби специјално за вас. Треба само да отидете на страницата и да знаете англиски. И многу наскоро можете да уживате во страсните страсти на Кармен или прекрасниот глас на Хворостовски во Ла Травијата.

Домашните театри исто така не стоеја настрана и на 17 март во 20:30 часот се случи првото онлајн емитување на претставата „«ЕР-ТӨСТIK»“. Продукцијата се емитуваше на Youtube каналот на театарот „teatrartishock“. ќе биде бесплатно, но ако сакате да го поддржите театарот, можете да оставите донации на start-time.kz . Во вакви моменти, на театрите најмногу им е потребна нивната публика!

Битрикс24

Интернет-страница:  bitrix24.ru

Период на пристап:  од 5 март

За работодавците во моментот, процесот на пренесување на целата компанија во remote формат е главоболка. Затоа, веб-страницата Bitrix24 стана не само бесплатна, туку и неограничена во однос на бројот на корисници. Ако пред тоа беше можно да се додадат само 12 корисници бесплатно, сега може да бидат илјадници компании.

Google G Suite или Microsoft Teams

Веб-страници:

gsuite.google.com

products.office.com

Период на пристап:  од 5 март

ИТ-гиганите, чувствувајќи социјална одговорност кон корисниците, отворија пристап до G Suite и Teams. Ова ќе им овозможи на компаниите, универзитетите и другите големи здруженија да не губат напредок и секогаш да останат во контакт. Во G Suite, можете да создадете конференции за најмногу 250 луѓе, водејќи евиденција и сите белешки. И во Teams може да се користат сите помошни програми на Microsoft и да комуницираат истовремено.

Call of Duty: Warzone

Интернет-страница:  callofduty.com

Период на пристап:  од 10 март

Ништо подобро за домашниот карантин како добра мрежна игра со добро осмислен интерфејс. Новиот производ од Activision веќе го оценија повеќе од 15 милиони играчи. Ова е апсолутен рекорд 4 дена по објавувањето. Ако до сега не сте имале време да играте, сега сигурно можете, само проверете дали вашиот компјутер ги исполнува системските перформанси.

Интернет кино-театар Premier, ivi и Okko

Веб-страници:

premier.one

ivi.ru

окко.tv

Период на пристап:  проверете на страниците

Руските центри за стриминг исто така одлучија да им помогнат на граѓаните со пристап до големите медиумски библиотеки на домашно производство. Тие дури и создадоа бот во телеграмата наречена @OkkoBro_bot, која ќе ги советува корисниците и ќе издаде пакет за претплата. Не ја пропуштајте можноста да гледате филмови и ТВ-емисии кои веќе долго време биле слики од екранот во галеријата и белешки на телефонот.

China National Knowledge Infrastructure

Интернет-страница:  new.oversea.cnki.net

Период на пристап:  29 февруари – 1 јули

Универзитетот Цингхуа од Кина отвори слободен пристап до научната база, така што луѓето во карантин имаат пристап до сите објавени студии на Кина, вклучувајќи го и коронавирусот.

Coursera

Интернет-страница:  courseera.org

Период на пристап:  од 12 март до 31 јуни

На Курсера можете да најдете и да земете милиони курсеви од водечки универзитети во Америка и Европа. Не ја пропуштајте можноста да научите за што долго сонувавте. Можеби коронавирусот е идеално време за самообразование.

Издавачка куќа Алпина

Интернет-страница:  www.alpinabook.ru

Период на пристап:  од 17 март до крајот на карантинот во Руската Федерација

Користејќи го промотивниот код GIFT_STAYHOME, можете да пристапите до 70 е-книги на најразлични теми од издавачката куќа Алпина на страницата и во апликациите iOS и Android.

УЖИВАЈТЕ

Leave a Reply