(Видео) Како тоа изгледало. Краш тест на легендарните ФИЧО и Фиат 1300

Сите знаеме како изгледаат краш тестовите во денешно време на сите нови возила. За разлика од сега, во минатото имале повеќе слобода за спроведување на тестови за безбедност на возилата. Во следното видео можете да погледнете како тоа изгледало во далечната 1966 година кога ги тестирале легендарните Фиат 1300, Фиат 850 и легендарното Фичо.

Leave a Reply