Сè се лажира: Медицина, избори, храна, медиуми… Живееме во фабрикувана бајка. Прочитајте за нештата да ви станат уште појасни

Откако ќе се разбудиме наутро, фактот дека сè што не опкружува не е баш така како што изгледа, станува полесно да сфатиме дека сме опкружени со лаги. Од нашите опкружувања со информации до храната што ја јадеме и достигнувања колку што ни пружа нашето образование, речиси сè што не опкружива е обвиткано во лаги.

Медиуми:

media

За да можеме да продолжиме да веруваме во нашата влада и “фасадата” што ја гради за да не задржи да ја поддржуваме, владата мора да има целосна контрола врз медиумите. Додека ни се кажува дека новинарството се заснова на „вистина и точност“, лесно може да се види колку точно сме неинформирани само со едноставно вклучување на вестите.

Поголемиот дел од информациите што ги слушаме немаат никаква врска со нешто што во моментот се случува во светот, и ако нешто информира, тоа е целосно искривена верзија за поддршка на некаков наратив, за што сака нашата влада да веруваме. За среќа, постојат различни веб-страници за проверка на факти што можат да се користат, како што се FactCheck и Media Bias / Check Check.

Храна, здравје и животна средина

food

Преку нашата храна, лекови и околина, постојано се труеме. За жал, медиумите се контролирани од владата и од корпорациите одговорни за овие токсини, така што е ретка можноста во која вие може да се потпрете на нив да ви ја кажат вистината за овие различни отрови.

Нашата храна е оптоварена со ГМО, хемикалии, конзерванси и нитрати кои нè убиваат полека со тек на време. Без оглед колку го чувствуваме безбеден нашиот извор на храна, сè додека доаѓа од корпоративниот свет, постојат ретки прилики кога можете да верувате дека она што го јадете е безбедно. ГМО не само што е штетно за вашето здравје, туку тоа е и смртоносно за нашето опкружување.

Потоа лековите, кои во најголем број случаи, само ги лекуваат симптомите на болеста. Тие се ефикасни и погубни само за симптомите, и го нарушуваат нашето здравје и предизвикуваат да зависиме од другите лекови поради несаканите ефекти што ги предизвикале.

Образование

education

Образованието е еден од најважните фактори што стојат зад состојбата на општеството денес. Образованието не само што го обликува општеството, туку и ја оформува можноста за подобра иднина за споменатото општество. За жал, наместо вистинско образование, ние работиме училници полни со деца и им туркаме сè повеќе и повеќе лажни информации во нивните глави за да можат да поминат стандардизирани тестови. Наместо да ги учиме заради учење, целиот систем е изграден само за да го положи стандардизираниот тест и да се пресели на следното ниво.

Владата и корпорациите

government

За да може владата да функционира, потребни се пари. Затоа, за да може лицето да има право да стане службено лице, потребни се пари. Овде влегуваат корпорациите, бидејќи најпопуларните поддржувачи на политичарите се богатите корпорации. Ова вклучува фармацевтски компании, нафтени компании, вооружени индустрии и многу повеќе.

За возврат за финансирање на споменатиот кандидат, тие само бараат владејачката службена регулатива да донесе законска регулатива што работи во нивна корист, без разлика колку се опасни нивните производи или егзистенција. За жал, како весел круг, ова е злобен циклус што никогаш не завршува.

Се разбира, светот нема да се промени преку ноќ. За да се случи вистинска промена, народот мора да се разбуди пред фактот дека се излажани. Тие мора да преземат одговорност за сопствениот живот и да започнат да се едуцираат за сите аспекти на животот. Ова вклучува она што го јадете, какви лекови земате, вашиот став кон владата, заедно со образованието што го имате вие ​​и вашите деца. Промената започнува со нас. Откако ќе го реализираме овој факт, можеме да започнеме со корекција на “фасадата” што ни е прикажана.

 

Leave a Reply