Том Хенкс изјави дека има коронавирус

Актерот изјави дека тој и неговата сопруга Рита Вилсон се позитивни по тестовите за COVID-19 додека бил во Австралија, каде што требаше да започне со снимање на филм.

Л.А. – Актерот Том Хенкс во средата изјави дека тој и неговата сопруга Рита Вилсон го имаат коронавирусот.

Г-дин Хенкс и г-ѓа Вилсон, двајцата 63 години, се во Австралија, каде што требаше да снима филм за животот на Елвис Присли. „Се чувствувавме малку уморни, како да имаме настинка и болки во телото“, се вели во изјавата за актерот што ја освои наградата the Academy Award. „Рита имаше неколку сомптоми што се појавуваа и исчезнуваа. Мала треска, исто така. Да постапиме како што треба, се тестиравме за коронавирус и се покажа дека сме позитивни “.

Тој додаде дека тој и г-ѓа Вилсон „ќе бидат тестирани, набљудувани и изолирани онолку долго колку што бараат јавното здравје и безбедност“.

Г-дин Хенкс рече во својата изјава, која ја објави и на Инстаграм придружена со фотографија од осамена медицинска ракавица во контејнер со опасен отпад. „Kе го држиме светот информиран и ажуриран“.

Г-дин Хенкс е еден од најистакнатите ликови актери што изјави дека го има вирусот и, јавно објавувајќи ги информациите, веднаш станува вест што избувна на сите вести и веб портали низ светот.

ПОВЕЌЕ…

 

Leave a Reply