Фотографии кои ќе ве замислат и ќе ве натераат да погледнете на темната страна на општеството

Игор Морски е неверојатен уметник и е познат по тоа што го илустрира хоророт на модерното општество. Неговите илустрации се прилично контроверзни и фантастични.

Откако ќе ги видите сликите подолу, сигурен сум дека нема да го заборавите неговото име. Целата негова работа е интензивна и предизвикува да се запрашате, Тој ќе ве натера да размислите за работи што нормално би ги занемариле или игнорирале. Ве замолувам да се обидете да ги погледнете сите слики подолу, без оглед колку е тешко да се видат некои од нив. Сите слики се отворени за коментирање, и ќе ги објаснам како што ги гледам јас.

  1. Тело полно со ѓубре, во смисла се што јадеме и внесуваме е ѓубре.

junkyard

2. Смртоносен мобилен телефон.

cellphones

3. Кога не го живееш животот што сакаш да го живееш. Девојчето гледа надвор кон неверојатните можности што ги дава светот на прагот кој што сака да го премине но неможе. Не затоа што не сака туку затоа што неможе ништо да промени.

littlegirl

4. Младо момче затворено во себе неможејќи да живее според општеството.

man

5. Кукли, сите ние сме кукли и нашите жици ги влечат луѓе многу помали од нас. Луѓе за кои мислиме дека се поголеми од нас.

puppet

6. Ние сме светот што го уништуваме. Ние мора да избереме дали сакаме да го спасиме или да продолжиме да го уништуваме.

environment

7. Светот на бетонот во кој живееме и бескрајниот круг на несреќа.

circle

8. Сите ние сме затвореници на сопствените мисли, ние сме исти како заробената птица која се крие длабоко во себе и чека да биде ослободена.

caged-bird

9. Дозволуваме технологијата да ни го движи животот.

technology

10. Ние го контролираме светот, но не знаеме што да правиме со него.

controlovertheworld

11. Без оглед колку мислите дека сте безбедни, шпиуни има насекаде.

cockroack

12. Одржувањето на здрав мозок е неопходно.

bottled-water

13. Едно сме со природата.

nature

14. Времето се движи многу побрзо отколку ние. Не можеме да го надминеме времето, ниту можеме да го успориме, мора да се носиме со секој ден колку што можеме.

time

15. Секогаш во трка со нешто, но никогаш не пристигнуваме на целта.

destination

16. Како си го губиме своето време обидувајќи се да се претвориме во совршенство што го гледаме во списанија и на телевизија.

wasting-time

17. Го уништуваме светот.

destruction-of-the-world

18. Растурено семејство

broken-home

Leave a Reply