Прегазено дете на една од нај критичните раскрсници во Козле (Фото)

Пред малку на една од најкритичните раскрскици во Козле прегазено е дете на пешачкиот премин близу Германската амбасада.
Родителите на децата кои учат во Основното Училиште Владо Тасевски веќе подолг период се обидуваат да стапат во контакт со Општина Карпош, Град Скопје и Министерството за внатрешни работи за решение и регулирање на оваа критична точка во Козле. Можен е протест од страна на родителите до конечно решение на оваа раскрсница. Апел до надлежните во Општина Карпош да превземат мерки за заштита и безбедност на децата кои секојдневно ја преминуваат оваа раскрсница за да стигнат до училиште. 

Нема детални информации за состојбата на детето.

 

Leave a Reply