Земјотресот со магнитуда од 6,4 во Драч силно почувствуван во Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Италија, Косово, Црна Гора, Србија, Македонија

Земјотресот со магнитуда од 6,4 во Драч силно почувствуван во Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Италија, Косово, Црна Гора, Србија, Македонија. Земјотресот бил со времетраење од околу 30 секунди според очевидци кои ги преплавија социјалните мрежи со коментари.

сеуште нема извештај за човечки жртви, повредени и матерјална штета, но со оглед на силината и близината на населено место, се очекува дека допрва ќе пристигнат апели за помош.

 

Leave a Reply