Пандов до Јанева „Отвори си ја душата. Еби им мамата на…

Катице морам повторно да ти напишам неколку реда. Читам денес по портали, а верувам читаш и ти, другар ти Боки Тредичи вриштел да биде префрлен во психијатриска болница во рок од три дена, ако не ќе изнел круцјални докази против Заев и раководствот на СДС. Замисли од цел раскош и гламур во кој живееше, сиромашкиот би бил задоволен и со смештај во Бардовци, само да излезе од Шутка. По она како ја води истрагата Вилма и што е најлошо по тебе, како ПР стратезите на Заев и Шеќеринска целата афера Рекет ја бутаат водата, гледаш и самата дека истата ќе дојде во твојата воденица. А јас и ти знаеме, меѓутоа верувај ми и секој здраворазумен човек во Македонија знае, дека токму тие се главата на рекетот, а ти си злопотребена и дека си била маша на оваа мафијашко-рекетарска банда. Да те потсетам дека и син ти Лазар го злоупотребувале. Ти пишав пред некој ден, сега ќе ти повторам имаш историска можност тоа што не го направи од позиција на обвинителка да го направиш сега како сведок. Ти си таа во чии раце сеуште се наоѓа клучот од Пандорината кутија. Употеби го! Отворија ја и кажи и на Рускоска и Јовевски, но многу важно и ова ти го потенцирам и пред медиумите, а со самото тоа и на цела македонска јавност, кој е главата на Рекетот, ти или Заев. Отвори си ја душата. Еби им ја мамата на овие лешпери, апаши и арамии. Извини се и ти од дното на срцето до небо, меѓутоа кажи им на граѓаните по чија наредба се пишувани обвиненија за политичка елиминација на сдсовите политички противници. Кој ти ги диктираше обвиненијата кон одредени бизнисмени, како подоцна би биле рекетирани. Заевите медиумски џукели лаат дека пола пола сте делеле со Боки, а повторно јас и ти знаеме дека милионот во Луј Витонот од кај Орце свршува во Влада на Република Македонија. Види, на крај твојата е последна, ама ситно броиш да не биде после не сум ти кажал, па и тебе да те слушам како пиштиш од Шутка и бараш преместување во Бардовци

Катице морам повторно да ти напишам неколку реда. Читам денес по портали, а верувам читаш и ти, другар ти Боки Тредичи…

Posted by Aleksandar Pandov on Sunday, August 18, 2019

Leave a Reply