Арсовска: Безбедноста на граѓаните мора да биде пред се’, Градот ќе ги решава грешките на Шилегов

22 На денешната прес-конференција во врска со реконструкцијата на Универзалнасала, градоначалничката Арсовска истакна дека на 6-ти јули 2021 година е

Read more

ШИЛЕГОВ: ОТВОРЕНАТА КУЛТУРНА СЦЕНА ВО ГРАДСКИОТ ПАРК ЌЕ БИДЕ НОВАТА ГОРДОСТ НА СКОПЈЕ

51 Денес во Градскиот парк, Град Скопје ја постави првата од трите летни сцени наменети за одржувањена културни настани на

Read more

ШИЛЕГОВ: ПУШТЕНА Е ВТОРАТА ВЕЛОПАТЕКА НА ВОДНО, СКОПЈЕ СТАНУВА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА

54 Љубителите на велосипедизмот може да уживаат во втората велопатека која е пуштена наВодно. Новата планинска велосипедска патека е долга

Read more

ШИЛЕГОВ: СКОПЈЕ НАДМИНА 115 км ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ – 7 км ОД НИВ СЕ НИЗ ШУМИТЕ НА ВОДНО

39 Велосипедизмот во Скопје изминативе четири години зема вистински замав. Следејќи гоправилото велосипедските патеки задолжително да бидат дел од сите

Read more

ШИЛЕГОВ: ГРАД СКОПЈЕ СЕКОГАШ ЌЕ БИДЕ ПАРТНЕР НА СКСЗМ ВО ПОДОБРУВАЊЕТО НА ЛОКАЛНИОТ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

46 Во просториите на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија се одржа состанок помеѓу претседателот Неби Хоџа и градоначалникот наСкопје Петре Шилегов, а на состанокот

Read more

ШИЛЕГОВ: СО РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УНИВЕРЗАЛНА ВЛЕГУВАМЕ ВО НОВА ЕРА НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРНА СЦЕНА

63 Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов денес изврши увид во градежните работи нареконструкцијата на објектот на Универзална сала каде што одржа прес-конференција замедиумите.–

Read more

ШИЛЕГОВ ДО ССК: СВЕТСКАТА ПАНДЕМИЈА НЕ ГИ ЗАПРЕ НАШИТЕ ИНВЕСТИЦИИ, ПРОДОЛЖУВАМЕ ДА ЈА РАЗВИВАМЕ УЛИЧНАТА ИНФРАСТРУКТУРА

40 Денес, актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат од СДСМ, Петре Шилегов, остварисредба со претставници на Сојузот на стопански

Read more

ШИЛЕГОВ: ЗА РЕЧИСИ ДВОЈНО ГО НАМАЛИВМЕ ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ, СТРАТЕГИЈАТА ФУНКЦИОНИРА

43 Загадувањето веќе не е топ-тема во Скопје и тоа е добра вест за скопјани. Официјалните бројкипокажуваат нешто многу поразлично

Read more