Данска и Шведска ја прекинаа вакцинацијата со Модерна

26   Од безбедносни причини, данските власти престанаа да вакцинираат адолесценти на возраст под 18 години со вакцина СОВИД-19 на Модерна , според Министерството за

Read more

Модерна тестира нови вакцини: Можеби една доза ќе биде доволна

53 Американската компанија Модерна објави дека е вакциниран првиот учесник во раната фаза на проучување на нова потенцијална вакцина против

Read more

Модерна објави дека нивната вакцина е ефикасна против новите видови

38 Американската компанија Модерна објави дека нивната вакцина против Ковид-19 е исто така ефикасна против мутираниот вид од Велика Британија

Read more

Имунитетот од вакцината на Модерна трае најмалку една година

36 Компанијата Модерна најави дека имунитетот на корона вирусот создаден од нејзината вакцина треба да трае најмалку една година.  Модерна

Read more

Вакцината на Модерна доби „зелено светло“ за употреба во Европската унија

45 Европската агенција за лекови ја одобри вакцината на Модерна против Ковид-19.  Европската комисија сега може да продолжи со лиценцирање

Read more

Вакцината на Модерна предизвикува несакани ефекти

48 Советодавниот одбор на американската Администрација за храна и лекови (ФДА), кој ја разгледува новата вакцина против коронавирусот од компанијата

Read more

Модерна очекува нивната вакцина да биде ефикасна против нов вид на вирус

30 Компанијата Модерна објави дека очекува имунитетот стекнат со нејзината вакцина против коронавирусот да биде заштита и од нов вид

Read more

Според FDA, вакцината на Модерена е безбедна и ефикасна 95 проценти

38 Администрацијата за храна и лекови на САД (FDA) објави дека вакцината против коронавирусот од компанијата Модерна е безбедна и

Read more

Вакцината „Модерна“ – 94,5 проценти

15 Фармацевтската компанија Модерна денес објави дека ефикасноста на нејзината експериментална вакцина против коронавирусот е 94,5 проценти, а информациите се

Read more