Делегации од Град Скопје и скопските јавни претпријатија денеска положија свежо цвеќе на споменикот на Гоце Делчев

10 Делегации од Град Скопје и скопските јавни претпријатија предводени од градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска положија свежо

Read more

За првпат Градот Скопје субвенционира електрични тротинети и велосипеди за млади лица до 29 години

64 За првпат Градот Скопје субвенционира електрични тротинети и велосипеди замлади лица до 29 години Во насока на стимулирање на

Read more

Арсовска на координативен состанок на скопските градоначалници и Штабот за спасување и заштита на Градот Скопје – се интервенира на сите локации, екипите остануваат мобилизирани на терен, се чисти со сите расположливи ресурси

9 Координативен состанок на скопските градоначалници и Штабот за спасување изаштита на Градот Скопје – се интервенира на сите локации,

Read more

Арсовска: Со промена на проектот за улицата Васко Карангелевски, вреден над 77 милиони денари зачувуваме над 100 дрвја и ја реализираме реконструкцијата

38 Дрворедот на улицата Васко Карангелески ќе биде целосно зачуван, претходниотпроект со реконструкцијата предвидувал сечење на дрворедот на потегот нацелата

Read more

Град Скопје ќе имплементира иновативен еко модел за рециклирање и ре-употреба на градежен отпад и шут

59 Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, министерот за локалнасамоуправа, Горан Милевски, евроамбасадорот Дејвид Гир, амбасадорката наШвајцарија, Вероника Хулман Марти,

Read more

Арсовска: Град Скопје започнува со реализација на европски проект за реупотреба на градежен отпад

72 Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска го потпишадоговорот за почеток на реализацијата на европскиот проекот Re-Construct, закреирање и

Read more

Министерката за култура бега од соочување со фактите, со тоа ја потврдува небезбедноста на проектот за Универзална сала

29 Градот Скопје истакнува дека министерката за култура Бисера КостадиновскаСтојчевска со одбивањето на поканата за отворена работна средба запрезентација на

Read more

Власта да реши дали поважни им се политичките поени да ги маскираат сопствените грешки или безбедноста на граѓаните?

40 Апелирам до министерката за култура како претставник на Владата, но игласноговорниците на владејачката СДСМ во советот на Град Скопје

Read more

Арсовска: Безбедноста на граѓаните мора да биде пред се’, Градот ќе ги решава грешките на Шилегов

22 На денешната прес-конференција во врска со реконструкцијата на Универзалнасала, градоначалничката Арсовска истакна дека на 6-ти јули 2021 година е

Read more

Град Скопје иницира предлог- закон за заштита на Водно

31 Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска се сретна сопретставници на граѓанските здруженија „Го сакам Водно“ и на „Иницијативата

Read more