Доделени наградите на најдобрите спортисти на Град Скопје за 2023 година

23 Град Скопје во соработка со Сојузот на спортови на Скопје, во присуство на голем број спортисти, тренери, спортски работници

Read more

Познати победниците на ФАЈНЛ ФОР средноучилишната лига на Град Скопје за учебната 2021-2022 година, одиграни над 240 натпревари

103 Во спортската сала на СУГС „Кочо Рацин“ – Ѓорче Петров вчеравсе одиграафиналните натпревари од завршниот ГРАДСКИ ФАЈНЛ ФОР на

Read more

ШИЛЕГОВ: СКОПЈЕ ПОКАЖУВА ДЕКА Е ЕВРОПСКА МЕТРОПОЛА, ГОЛЕМ ДОМАЌИН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ОРГАНИЗАТОР НА МАСОВЕН СПЕКТАКЛ КАКО МАРАТОНОТ

62 Денес по 17-ти пат на улиците на Скопје се одржа традиционалниот Виз Ер Скопски маратон, со над7000 учесници, од

Read more

Срушени македонските рекорди во маратон, неколку запросувања и многу насмеани лица – 17тиот Виз Ер Скопски маратон ги исполни скопските улици

122 Скопје, 03.10.2021 – Во раните утрински часови, над 6000 тркачи навестија прекрасенден и ги исполнија скопските улици со позитивен

Read more