Зошто сончањето може да биде штетно и како да бидете безбедни на сонце. Детално објаснување од онколог

11 Краткиот престој на сонце може да биде корисен: помага да се произведе витамин Д, кој на многу луѓе им

Read more

Вакцинација во изминатите 50 години. Статистика на СЗО за тоа колку животи се спасени

12 Ново истражување за вакцинација Меѓународен тим на научници, вклучително и експерти од Светската здравствена организација, користеше математичко и статистичко

Read more

Оревите се најдобрата храна за здравјето на мозокот: зошто треба да ги јадете секој ден

12 Со редовно користење на ореви во вашата исхрана, може да забележите подобрувања во меморијата и перформансите. Лекарите и сертифицираните

Read more

Витамин Ц против настинки: нови податоци за ефикасноста на овој третман

18 Во неодамна објавената мета-анализа, научниците анализираа студии кои ги разгледуваа ефектите од суплементацијата на витамин Ц врз симптомите и

Read more

Создаден лек кој ви овозможува да јадете благо колку сакате и да не се здебелите

27 Лекот наречен CPACC има неверојатен потенцијал да ја одржува телесната тежина под контрола дури и со долготрајно консумирање на

Read more