Недела на италијанска кујна – Settimana della cucina italiana

20 Овогодинешното издание на Неделата на италијанската кујна започнува на 14 ноември (вторник), во хотел Лимак -Скопје, со Мастерклас по

Read more

Меѓународниот ден на младите во Скопје со кино на отворено и музичка програма во Градскиот парк

19 По повод одбележување на Меѓународниот ден на младите 12.08, Град Скопје во соработка со МКЦ и Универзална сала, утре

Read more

„Аргентинска вечер“ во Limak Skopje Luxury Hotel – спој на аргентински специјалитети со звуците на тангото

49 Limak Skopje Luxury Hotel подготвува ново гастрономско изненадување за сите трагачи по нови и автентични вкусови. На 7 и

Read more

Млади музичари од цела Европа повторно креираат музика во ФАМЕС во Скопје

42 Концерти во Филхармонија, Сплит, Скопски Џез фестивал итн… На 13 септември во Скопје, започнаа активностите на младите музичари одразлични

Read more

Две награди за претставата „Се викам Горан Стефановски“ на Драмски театар на фестивалот во Ниш

16 Драмски театар Скопје, на театарскиот фестивал „Театар на раскршќу“ во Ниш освоидве престижни награди. Награда за најдобра претстава и

Read more