24.02.2024 – магична полна месечина на можности

Полната Месечина е посебен период кога можностите или потенцијалите го достигнуваат својот максимум. Ова се случува кога месечината е во полн сјај…

Влијанието на полната месечина започнува три дена пред врвот и трае околу три дена после.

Односно, во моментов сите сме во моќен енергетски кожурец од чуда што се случуваат и нешто што многумина не можат да го видат, додека други го чувствуваат со секој врв на прстот и клетка на душата.

Дали забележавте како луѓето станаа поактивни? Дали чувствувате дека брзината е зголемена и дека луѓето станаа како часовници?

Ова е влијанието на полната месечина врз мнозинството. Батерија на максимум. Сакам повторно да направам сè, да ја прифатам неизмерноста, да ги сфатам старите идеи и планови, да го завршам она што го започнав порано, итно да ја претворам во реалност заробената брилијантна идеја од воздух, да го остварам мојот внатрешен потенцијал и да се манифестирам во надворешниот свет.

Тука треба да бидете многу внимателни и да и верувате на вашата интуиција, одржувајќи јасен баланс помеѓу рутинските секојдневни активности и различните техники.

Нема потреба да испуштите сè и да седнете со техники за полна месечина. За се мора да има мерка.

Сега е најдобро да не ја ставате главата во облаците, иако навистина сакате, туку да се приземјувате, да одржувате максимална јасност на мислите и организацијата.

Подобро е да не се оптоварувате со тешка храна, туку да се префрлите на растителна, здрава храна богата со витамини.

Погрижете се да ги поставите работите во ред во вашиот дом, во вашата чанта, ранецот, предметите, бирото, дневникот со плановите за иднината и вашите мисли.

Токму сега ја започнуваме пролетта, која ќе се случи според сопствените закони и дефинитивно нема да чека никого. Затоа, подгответе се однапред за да не се нишате до мај.

Го имаме Меркур ретрограден во април. Да ве потсетам дека за време на неговото владеење се појавуваат стари недостатоци, може да се појават поранешни партнери, да се појават некои ситуации кои бараат да погледнете наназад и да ги завршите.

Знаејќи го ова, обидете се да земете нешто во вашиот пролетен куфер што нема да ви треба повторно да се движите напред-назад, да менувате и да трошите енергија.

Внесете во вашата пролет се што ви треба навистина, корисно, смирувачко, давање сила, покажувајќи ви од најдобрата страна, манифестирано, среќно, весело и љубезно, здраво и хармонично.

Она што е особено важно сега: обрнете внимание на знаците, градете дијалози со потсвеста, внимателно анализирајте што кажува и сугерира вашата интуиција. Не дозволувајте сомнежите да го одведат вашиот дух и манифестацијата на вашиот подарок.

Вклучете го вашиот внатрешен креатор , кој може да го промени светот за да ви одговара на вас и вашата благосостојба со моќта на мислата и правилните постапки. Размислете за себе! Затоа што преку вашето моќно јас можете да им помогнете на другите. Од резервите и резервите, вашата помош сè уште никому не му користи, само ве исцрпува и тоа е се.


Вклучете го вашето внимание до максимум. Оставете ги вашите стравови настрана. Слушајте го вселената.

Ниту една мисла или идеја сега не се појавува токму така. Ова бара вашето внимание и директно учество.

Во овој период, ќе биде многу добро ако почнете да слушате музика почесто: звуците на чинии, гонги, флејти. Односно, нешто многу вибрационо суптилно, без зборови, но допирајќи до самото срце и оттаму директно во Универзумот за да го исполни вашето барање.

Ноќта на 24 февруари наполнете чаша месечева вода. Навечер ставете го во проѕирна чаша на прозорецот, а наутро по будењето пијте го полека, со чувство на внатрешна среќа, изговарајќи ја вашата најдлабока намера или желба.

Исчистете го домот со оган на свеќа и звук на ѕвонче, одвојте време за себе и капете се со пена, омилените ароматични масла, билки, правете третмани (маски, самомасажа итн.)

Бидете сигурни дека максимално ќе ја искористите енергијата на Полната Месечина од зимата што заминува.

Cluber

Leave a Reply