Екипите на ЈП Водовод и канализација изминативе денови активни на терен

Екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје, од Секторот Канализација, во
текот на викендот и вчера поради интензивните врнежи од снег излегоа на терен и
ги расчистуваа сливниците и шахтите, за да може да функционира атмосферската
канализација на територија на град Скопје.
Изминатата недела екипите од јавното претпријатие покрај редовните теренски
проверки и работни активности, интервенираа и на неколку локации во градот, со
цел непрекинато и квалитетно водоснабдување за скопјани.
Преку секторот Водовод интервенирале на отстранување на дефекти на следните
локации: Батинци 3/52, Долно Свиларе улица 1 бр.9, улица Џон Кенеди 5, улица
Антон Димитров 104, улица Серска, улица Љубо Петровиќ 14, улица Коце Металец
кај Ремедика, улица Јани Лукровски, с.Долно Свиларе, улица Тодор Чангов 31/11 и
на Плоштад Македонија. На улицата Војдан Чернодрински бб. направиле нов
водоводен приклучок .
ЈП Водовод и канализација – Скопје со цел зголемување на квалитетот на услугите
за корисниците посветено работи на одржување на водоводната и на
канализационата мрежа во град Скопје.

Leave a Reply