“Се надевам дека вредеше журката маме в. е.ам ретардирано”

Муарко @Muarko  на неговиот твитер профил гневен на вработените во нефрологија обвинува дека поради нивната негрижа неговата мајка повеќе ја нема.
 

На Клиниката за нефрологија беа регистрирани повеќе од 20 заразени лекари и медицински персонал како и пациенти кои одат на дијализа.

Веста дека на клиниката има заразени со коронавирус беше потврдена и од  директорката на клиниката. 

 

 
Nina Stojanovic објави на својот facebook профил 
 
Deneska ja pogrebavme majka mi, pocina od Covid. Cela godina ja pazevme bidejki e vo najrizicnata grupa (20 godini odi na dijaliza bidejki nema bubrezi, pred 4 godini prezivea rak a pred 2 godini imase teska operacija na srce), vnucite cela godina si gi gledase na viber. Znaevme deka dopir so virusov za nea e smrtna presuda. Na kraj ja zarazija tamu kade sto odese sekoj vtor den za da prezivee, na dijaliza. I nemase da pisuvam status da ne ja zarazea sestri i doktori koi vo vreme na pandemija resija da pravat mekici vo Baba Cana i da napravat klaster na Nefrologija. Mene majka mi nema nikoj da mi ja vrati ama sakav samo da dadam ete eden mal pridones vo istragata. Pred da se zarazi majka mi citav deka ke istrazuvale kako se napravil klaster, sega vekje ne sum vo tek sto se slucuva i do kade e “istragata”. Znam deka nikoj nema da snosi posledici kako sto nikoj za nisto ne odgovara vo ovaa drzava no morav da go napisam ova i da izleze od mene i konecno da i kazam na majka mi da pociva vo mir, sigurno e sega na poubavo mesto kade sto vekje ne ja boli nisto ❤️

Leave a Reply