Еве кои се НАЈДОБРИТЕ, а кои најлошите години за БРАК!


Универзитетот во Јута неодамна спроведе интересна студија. Социологот Николас Волфингер ги анализираше националните податоци за семејството и дојде до интересни заклучоци.
Ако му се верува на ова истражување, ако стапите во брак на возраст од 20 години, шансите за развод се зголемуваат за 50% во споредба со бракот во кој стапувате, на пример, на 25-годишна возраст.

Волфингер, исто така, дошол до заклучок дека секоја година по 25 години, шансите за развод се намалуваат за дополнителни 11%, но не треба да се омажите по 32-годишна возраст бидејќи оттогаш шансите за развод повторно се зголемуваат, секоја година за 5%.

Трендот забележан од Волфингер се смета за релативно нов. Резултатите од 2002 година покажаа дека бројот на разводи по 30-годишна возраст расте.

Во секој случај, се чини дека верувањето дека е подобро да чекате што подолго за брак за да бидете целосно сигурни дека вашиот партнер е вистинскиот избор за вас, не држи вода.


 

Leave a Reply