Најстариот пингвин на светот влезе во Гинисовата книга на рекорди: Олде наполни 41 година


Женката пингвин по име Олде од зоолошката градина во градот Одензе во Данска влезе во Гинисовата книга на рекорди како најстариот пингвин во светот откако наполни 41 година.

Видот, кој потекнува од Антарктикот и околните острови, обично живее само триесет години.

Целата зоолошка градина е горда на Олде, за која велат дека е тивка и мирна.

Поради староста, Олде сега има малку поинаков третман во споредба со другите пингвини, па рибата и се служи одделно за да не мора да ја дели со помладите пингвини.


 

Leave a Reply