Кладилниците ги кажаа своето, кој е фаворит?


Фаворит за победа на изборите во САД е демократскиот кандидат Џо Бајден.
Сепак, трендот е таков што, според светските обложувалници, републиканскиот кандидат Доналд Трамп го намали заостанувањето зад Бајден и дека сега коефициентот  за него е 2,60, додека за Бајден е 1,50.

Ова значи дека ако дадете 1.000 денари во Бајден, ќе заработите 500, додека победата на Трамп ќе ви донесе профит од 1.600 денари.

Ситуацијата беше полоша за Трамп, бидејќи коефициентот за негова победа до неодамна беше 3,00, но по минатонеделната дебата со Бајден, квотата беше намалена, што значи дека републиканскиот кандидат оставил подобар впечаток, барем за време на конфронтацијата со демократот.

Не треба да се заборави дека Хилари Клинтон беше голем фаворит пред четири години, со коефициент 1,22, додека за Трамп беше 4,00, па победи сегашниот претседател на САД.
Теоретски, во играта се уште и кандидатите Мајк Пенс и Камала Харис, но коефициентот за нив е 150.


 

Leave a Reply