Нови цени на горивата во Македонија од полноќ одлучи регулаторна комисија


Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 и на Екстра
лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се намалуваат за 0,50 денар/литар, во однос на
малопродажните цени утврдени со Одлуката од 19.10.2020 година и со тоа малопродажната цена на
ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 58,50 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува
60,50 ден/лит, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува
50,00 ден/лит.
Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), не се менува, односно останува на исто ниво
како што била утврдена со Одлуката од 19.10.2020 година, и со тоа малопродажната цена на
ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 50,50 ден/лит.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,184 ден/кг во однос на цената
утврдена со Одлуката од 19.10.2020 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС
изнесува 26,938 ден/кг.


 

Leave a Reply