НАЈЛЕСЕН НАЧИН ДА СИМНЕТЕ КИЛОГРАМИ, е ДА СЕ ЗАЉУБИТЕ!


Чувството за вкус кај заљубените луѓе е блокирано, што може да биде добро, но и лошо.
Апетитот и “пеперутките” во стомакот не одат заедно!

Кога ќе се заљубиме, немаме апетит затоа што имаме доволно „духовна“ или емотивна храна. Сепак, британските научници заклучија дека оваа состојба често го блокира чувството за вкус. Тоа не работи како што треба, па заљубената личност може да јаде нешто што и не се јаде.

Интересно е дека заљубената личност може да јаде храна што не ја сака, слатките  јадења да ги доживее како солени и обратно!


 

Leave a Reply