ДАНСКА ДИЕТА: Со ова мени ќе „изгубете“ 10 килограми за 13 дена


Новата диета ги воодушеви луѓето ширум светот
Данската диета трае само 13 дена и со неа ќе изгубите 10 килограми. Најважно е да ги почитувате нејзините детали. Најважно е дека ако сте гладни помеѓу оброците, не јадете, туку испијте чаша вода.


Мени по денови:1 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер
• Ручек – 2 тврдо варени јајца, спанаќ варен во вода, 1 домат
• Вечера – 1 голем стек (230 гр.), салата


2 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер
• Ручек – 1 парче шунка, 1 чаша јогурт
• Вечера – 1 голем стек, салата

 

3 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
• Ручек – 2 тврдо варени јајца, 1 парче шунка, салата
• Вечера – варен целер, 1 домат, 1 овошје

 

4 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
• Ручек – 1 литар сок, 1 чаша јогурт
• Вечера – 1 варено јајце, 1 рендан морков, младо сирење (25гр)


5 ДЕН
• Појадок – 1 голем рендан морков со лимон
• Ручек – 1 големо парче варена риба (230 гр.) со лимон и малку путер
• Вечера – 1 голем стек, салата, варен целер

 

6 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
• Ручек – 2 варени јајца, 1 голем рендан морков
• Вечера – 1/2 пилешко на скара без кожа, салата


7 ДЕН
• Појадок – 1 чаша чај без шеќер
• Ручек – НИШТО
• Вечера – 1 јагнешки котлет на скара, свежо овошје

 

8 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
• Ручек – 2 варени јајца, 1 парче шунка, салата
• Вечера – варен целер, 1 домат, 1 овошје

9 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер
• Ручек – 1 големо парче шунка, 1 чаша јогурт
• Вечера – 1 голем стек, салата, овошје

 

10 ДЕН
• Појадок – 1 шолја кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
• Ручек – 2 варени јајца, 1 парче шунка, салата
• Вечера – варен целер, 1 домат, 1 овошје


11 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
• Ручек – 1 литар џус, 1 чаша јогурт
• Вечера – 1 варено јајце, 1 рендан морков, младо сирење (25гр.)

 

12 ДЕН
• Појадок – 1 голем рендан морков со лимон
• Ручек – 1 големо парче варена риба со лимон и малку путер
• Вечера – 1 голем стек, салата, варен целер


13 ДЕН
• Појадок – 1 чаша црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 тост
• Ручек – 2 варени јајца, 1 голем рендан морков
• Вечера – 1/2 пилешко на скара без кожа, салата
Извор: novosti.rs


 

Leave a Reply