Тие се тврдоглави и секогаш „попаметни“ од другите: Овие знаци не го знаат зборот „компромис“


Според нив, нивниот збор е секогаш точен и поважен од другите, затоа воопшто не прават компромис. Овие знаци се сметаат за најтврдоглави од сите.

Овен
Барањето туѓа помош е спротивно на сите нивни убедувања и тие секогаш мислат дека ќе можат сами да направат сè подобро. Тие се многу импулсивни, одлучни и не се плашат да кажат некому кога грешат.

Шкорпија
Шкорпиите се многу горд знак, а нивното омилено хоби е докажување на туѓите грешки. Тие ги градат своите верувања и знаења цел живот и затоа им е многу тешко кога некој ќе се обиде да ги убеди во спротивното.

Бик
Биковите сметаат дека нивниот начин е единствениот правилен начин. Тие многу се караат и не дозволуваат никој да ги критикува. Кога станува збор за вршење на некоја работа, Биковите повеќе сакаат да работат двојно повеќе од тоа да побараат помош од некој друг затоа што се убедени дека другите луѓе само ќе ги успорат.

Извор: superzena.b92.net


 

Leave a Reply