Овие два хороскопски знаци живеат најдолго


Луѓето кои живееле 100 години или повеќе имаат различни тајни на долговечноста, но имаат и нешто заедничко. Неколку студии покажаа дека луѓето родени под знакот на рак живеат најдолго. По нив следат Девиците.

Да, Ракот и Девицата навистина живеат најдолго, а тоа го потврдуваат и официјалните податоци за стогодишниците, овој список е составен во 1955 година од Групата за истражување по геронтологија.

Се верува дека многу ракови доживуваат старост затоа што многу од нив водат здрав живот. Покрај тоа, тие се мотивирани да живеат подолго затоа што сакаат да поминат што повеќе време со своите најблиски, особено со децата. Луѓето родени под овој знак се исклучително грижливи и посветени на своето семејство.

Девиците живеат долго, особено поради фактот што скрупулозно се грижат за сопственото здравје. За многу Девици, правилната исхрана и вежбање се начин на живот и тие не можат да замислат да живеат поинаку. Покрај тоа, Девиците се прилично мирни, а недостатокот на стрес доведува до долги и среќни години од животот.


Leave a Reply