Најдобар метод! Секој ден, 2 часа НЕ ПРАВИТЕ НИШТО


Во денешниот брз и модерен свет, нашиот мозок е постојано под влијание и постојано разгледува, размислува, без никаков одмор. Единствениот вистински момент кога нашиот мозок одмара, е кога спиеме. Дури и кога правиме паузи, го оптеретуваме умот затоа што веројатно гледаме телевизија, гледаме во телефон, играме игри или читаме.

Алберт Ајнштајн пред повеќе од половина век рече дека открил метод што ја зголемува интелигенцијата и кој ќе ви помогне да решите многу проблеми.

Треба да одвоите период од 2 часа во текот на денот кога нема да правите буквално ништо. Кога велиме ништо, тоа и го мислиме. Не е дозволено користење уреди, гледање телевизија, разговарање на телефон, па дури и да контактирате со луѓе. Дозволено е да си легнете, да седите, да одите на прошетка, но мора да бидете сами со своите мисли и не смеете да заспиете.

Ајнштајн тврди дека во таквите моменти минува во посебна состојба која доведува до неочекувани размислувања и идеји. Без никакви други влијанија, вашите мисли ќе почнат да лутаат и прашањето е каде ќе „заминете”.

– Тоа е како патување во непознатото и никогаш не знаете каде ќе ве однесе умот и што ќе откриете заедно со него – зборуваше Ајнштајн и изјави дека открил многу теории и теореми на овој начин.

Ако сакате да бидете попродуктивни, да излезете со нови инспирации и идеји, тогаш овој метод сигурно ќе ви помогне.


 

Leave a Reply