ОТКРИЕНО: Еве кога жените се чувствуваат најубаво


Научните истражувања ја открија тајната на жените.

Повеќе од половина од жените кои учествувале во истражувањето направено во Велика Британија, изјавиле дека се чувствуваат најубаво и најсекси на 29 години. Како главна причина го наведоа зголемувањето на самодовербата, која својот врв го достигнува во тие години.

Сепак, поширокото истражување на оваа тема опфатило и низа фактори за кои жените изјавиле дека се клучни за тие да се чувствуваат убаво и самоуверено:

Повеќе од половина жени велат дека се чувствуваат најдобро во петок, особено околу 10 часот наутро. Две третини од жените велат дека добриот сон е клучен за нивната самодоверба, па затоа кога се уморни, не се сметаат себе си за убави.
Една од осум жени тврди дека е убава после секс, додека три проценти од жените се чувствуваат најсекси на работа.

На жените кои немаат самодоверба најмногу им значат комплиментите од пријателите, особено кога им ги даваат други жени, а не мажи.

– Резултатите од истражувањето покажуваат дека не ви треба многу за убавина. Всушност, сè повеќе жени ја истакнуваат природната убавина. Постојат многу фактори поради кои жената се чувствува убаво – од добар сон до здрава исхрана. Се надеваме дека жените ќе разберат како малите нешта ги прават попривлечни и дека ќе имаат храброст да ја прифатат нивната природна убавина – заклучува Никол Мелмор, портпарол на компанијата што го спроведе истражувањето.


 

Leave a Reply